Tuesday, December 27, 2011

Limau Nipis & Limau Kasturi

Tengah takde kerja, aku pun capture gambar limau nipis dan limau kasturi yang ada kat halaman rumah aku.


Limau Kasturi


Limau Kasturi



Limau Nipis


Limau Nipis


Limau Nipis

Monday, December 26, 2011

Keputusan BPL Boxing Day Bonanza 2011

Chelsea1-1Fulham
  • Mata 46:48
  • Bosingwa 67:31
    • Dempsey 55:07
    • Dempsey 6:14

    Man Utd5-0Wigan
    • Park 7:17
    • Berbatov 40:57
    • Berbatov 57:55
    • Valencia 74:49
    • Berbatov 77:49 Scored
    • Evans 23:27
    • Giggs 61:19
        • Jones 21:25
        • Sammon 38:43

        Liverpool1-1Blackburn
        • Maxi 52:26
        • Agger 71:29
          • Adam 44:53

          Sunderland1-1Everton
          • Colback 25:28
              • Baines 50:14 Scored
              • Heitinga 71:25

              West Brom0-0Man City
                      • Toure Yaya 68:53

                      Bolton0-2Newcastle
                        • Klasnic 32:41
                          • Ben Arfa 68:28
                          • Ba 70:45
                          • Tiote 35:51

                            Sunday, December 25, 2011

                            Mengkudu Yang Kepahitan

                            Mengkudu ni orang kata banyak khasiatnya. Biasa la, dah nama pun mengkudu, mesti banyak khasiat sebab pahit giler kot, even dalam sepanjang hidup aku tak pernah sekali pun aku cuba rasa mengkudu. Dan aku tak pernah teringin pon nak cuba, sebab aku elergik pada benda-benda yang pahit. Serius ni tak gebang punyer. AKu cuma suka tangkap gambar mengkudu je, sebab bentuknya macam sarang tebuan/lebah. Kan?


                            Ni mengkudu muda, hijau lagi, keras pulak tu.


                            Ada ke sesape yang teringin nak makan buah mengkudu ni macam makan epal? Kalau ada memang aku nak berguru dengan dia. Aku teringin sangat nak tengok orang makan buah mengkudu dengan selamba, sebab selama ni orang asyik buat jus mengkudu je. Apa-apa pun, Subhanallah segala puji bagi Tuhan yang mencipta seluruh alam termasuk mengkudu ni. ;)

                            Yang ni dah masak, warna kuning dan boleh dikunyah begitu sahaja. Euwww.



                            Gerhana Bulan Goku Bertukar Jadi Gorila

                            10 Disember hari tu, gerhana bulan yang cukup indah telah berlaku. Subhanallah. Aku pun excited sangat nak tengok, macam mane lah rupa gerhana bulan depan-depan mata. Selama ni asyik tengok dekat internet je. So, alang-alang aku dah ada Canon EOS 400d DSLR, aku pun apa lagi, cepat-cepatlah tangkap gambar.

                            Kat malaysia digebangkan bahawa gerhana bulan akan berlaku dari kul 7.30 -11.00 malam, lebih kurang camtu la. Then lepas solat maghrib, aku try godek-godek dulu DSLR aku, maklumlah beginner selenger nak try capture gambar gempak. Pergh gebang giler cerita. So aku pon rushing la keluar rumah, dongak kepala tengok atas langit. Alangkah pilunya hati, hampanya perasaanku apabila awan-awan tebal mencemburui dan menghalangi aku dari melihat kelibat gerhana bulan. Tapi aku capture jugak la walaupun awan tebal. Fuh, semat jugak kan! Ni gambarnya.
                            Menunggu detik goku bertuka jadi gorila !!

                            Then, bila dah dalam pukul 9 lebih kalau tak silap aku, aku keluar balik, aku dongak balik. FUh, memang fuyyo la tak gebang punya! Subhanallah. Aku pun cepat-cepat tangkap, takut gerhana habis. Ni gambarnya, aku post kat facebook, ramai giler terpegun.

                            Macam nampak kawah-kawah kan. Tak gebang punya.